Castells - Colles Castelleres de Catalunya

News

Les colles castelleres es mobilitzen per demanar l'alliberament dels presos

13-04-2018

Un total de 36 colles castelleres han confirmat ja la seva participaciķ en la manifestaciķ que se celebrarā aquest diumenge a Barcelona amb el lema "Pels drets i les llibertats, per la democrācia i la cohesiķ us volem a casa", tot i que s'espera que encara se'n puguin afegir més. La manifestaciķ, convocada per l'Espai Democrācia i Convivčncia, coincideix amb els sis mesos d'empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sānchez, i en reclama l'alliberament, així com el dels membres del Govern de la Generalitat també empresonats.

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) estā adherida a l'Espai Democrācia i Convivčncia i de fet va ser una de les entitats impulsores de la Taula per la Democrācia l'octubre passat, que n'és el precedent. Per aquest motiu, estā coordinant la participaciķ de les colles castelleres que vulguin fer-ho. Les colles se situaran al llarg de l'avinguda Paralˇlel ja abans de l'inici de la manifestaciķ, De fet, marcaran l'inici de la mateixa amb una aixecada simultānia de pilars a les 12:30.

I el dia 22, a Santa Perpčtua de Mogoda

El mķn casteller també serā present en un altre acte de suport als presos, en aquest cas diumenge 22 d'abril a Santa Perpčtua de Mogoda, coincidint amb l'aniversari de Jordi Cuixart. La seva família i Ōmnium Cultural han organitzat un acte d'homenatge titulat "Cultura contra la repressiķ" que es desenvoluparā al llarg de tot el dia al Parc de la Ribera, i en el quč hi participaran músics, actors, escriptors, etc. De moment set colles ja han confirmat la seva intenciķ de participar-hi.