Actualitat

Neix la marca "Castells - Colles Castelleres de Catalunya"

13-05-2014

"Castells - Colles Castelleres de Catalunya" (i el seu equivalent en anglès, "Castells - Catalan Human Towers") és la marca oficial registrada del món casteller, impulsada per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. La marca "Castells" s'ha presentat aquest 9 de maig a l'antiga fàbrica Estrella Damm, en un acte presidit pel conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, i que ha comptat també amb la presència del director general d'Estrella Damm, Enric Crous. En l'acte s'ha donat a conèixer la identitat visual de la marca, dissenyada per Clase Bcn, despatx de disseny dirigit per Claret Serrahima, Premi Nacional de Disseny 2010.

En el decurs de l'acte s'han presentat també les diferents accions vinculades a la marca, com ara la posada en marxa d'un producte turístic de qualitat (visites guiades als assajos), una primera línia de marxandatge o el llicenciament de productes. 

Els objectius principals de la marca "Castells" són:
-Protegir la imatge dels castells d'usos no adequats per part de tercers.
-Projectar encara amb major potència i claredat el fenomen casteller, tant a nivell nacional com internacional.
- Aprofitar oportunitats de generar ingressos que ara no s'estan aprofitant i que podrien ajudar al finançament del món casteller. Això es farà sense entrar en conflicte amb l'esperit amateur i no comercial dels castells.

La marca, juntament amb la seva imatge visual, ha estat registrada davant l'Oficina Espanyola de Patents i Marques, tant en versió catalana com anglesa.